Volg ons ook op social media!
Vakantie Costa Blanca, Spanje

Vakantie Costa Blanca

Waarom op vakantie naar de Costa Blanca?
Bekijk hieronder waarom u een keer richting de Costa Blanca moet gaan!

Klimaat
De Costa Blanca is door de Wereldgezondsheidsorganisatie als de gezondste regio van Europa benoemd. De Costa Blanca heeft een mediterraan klimaat en heeft het meest constante weerbeeld van heel Spanje. Neerslag valt er over het hele jaar vrij weinig en met gemiddeld 300 zon dagen per kun je het hele jaar genieten van aangename temperaturen. Ook zijn er weinig extremen te vermelden. Temperaturen van 40 graden of hoger komen in dit deel van het land niet veel voor.

Gezondheid
Mensen met reuma of andere spier- of gewrichtsklachten voelen zich veel beter in dit klimaat. De vele zoutmeren in het zuidelijke gedeelte van de Costa Blanca doen veel mensen met deze klachten er goed. Deze worden ook wel de natuurlijke spa genoemd. 

Stranden
Costa Blanca betekent “witte kust”.
De Costa Blanca heeft meer dan 100 stranden, vele daarvan zijn prachtige zandstranden.
48 zijn gekwalificeerd met de Blauwe Vlag (Europese Milieu Kwalificatie) en 36 zijn er toegankelijk voor mindervaliden. Behalve eerste hulp posten hebben de meeste stranden parkeergelegenheid, restaurants, cafe’s en soms zelfs ook een bibliotheek.

Beschikbaarheid bekijken

LET OP: Kleine kinderen die in een babybed slapen hoeft u niet in te vullen bij het aantal personen. Dit kunt u aangeven tijdens het boeken bij aanvullende informatie.
Inchecken
Nachten
Uitchecken
Aantal personen
Kinderen
DutchEnglish