Huren Spanje I Vakantie Costa Blanca

Overwinteren in Spanje
De Costa Blanca is één van de beste gebieden in Europa om te overwinteren

Blog #4: Overwinteren in Spanje, Datum: 27-12-2019

Veel Europeanen verblijven in de wintermaanden in Spanje en ik geef ze groot gelijk.

Veel mensen uit (Noord) Europa die met pensioen zijn reizen in de koude, donkere wintermaanden naar de Costa Blanca om te genieten van veel zon uren en een aangename temperatuur. De Costa Blanca is één van de beste gebieden in Europa om te overwinteren. De winters zijn zacht, erg constant kwa weerbeeld en de dagen zijn langer dan in Noord Europa. Het is voor 08:00 licht en ‘s avonds tussen 18:00 en 19:00 wordt het donker. Een overwinteraar die nu al 2 winters in één van onze appartementen verblijft omschrijft de winter hier als volgt. “Het is in deze maanden bijna iedere dag lente met af en toe een herfstdag en een zomerdag” Tijdens de wintermaanden is de temperatuur heerlijk om bijvoorbeeld lange wandelingen te maken en te genieten van de natuur. Er zijn op Facebook diverse groepen te vinden die wandeltochten organiseren. Nederlanders en Belgen lopen in groepsverband de route en eindigen vaak met een lunch in een restaurant.
 
Op de zondagen ga ik met mijn gezin regelmatig naar het strand ‘Playa La Caleta’ in Cabo Roig. Onder de overwinteraars wordt dit ook wel “het winterstrand” genoemd. Dit omdat het gelegen is in een baai met een hoge rotswand waardoor de wind zo goed als geblokt word. Het is er heerlijk vertoeven. Als het zonnetje schijnt en het is een graad of 18 dan lijkt het daar net 25 graden en zitten er veel mensen in hun badkleding. Dat is best wel gek in een maand als december of januari.
 
Wanneer u van plan bent om te gaan overwinteren in Spanje en op zoek gaat naar een geschikte accommodatie dan moet u goed opletten wat de ligging is van de woning. Het verschil met een ligging op het zuiden of het noorden is heel groot door de lage zonstand. Wanneer u in de middag veel zon wilt dan is een woning op het noorden of oosten niet aan te raden.
 
Zelf mis ik de Nederlandse winters geen moment en geniet ik iedere dag van de zonnige dagen in Spanje. Ik kan het mensen die met pensioen zijn alleen maar aanbevelen, trek de deur in Nederland achter u dicht, sluit de elektra en het water tijdelijk af en geniet van uw pensioen in het zonnige Spanje.
 

Volgende blog: Blog #5 Mar Menor

Vorige blog: Blog #3 Klimaat Costa Blanca

Overwinteren aan de Costa Blanca?

Wilt u overwinteren in een mooi appartement met een goede zonligging? Bekijk dan onze luxe appartementen met een zuid ligging, ideaal voor in de wintermaanden. In de maanden oktober tot en met maart zijn er speciale maandelijkse overwintertarieven. Heeft u meer vragen hierover dan kunt u contact met ons opnemen.

Bekijk ons complete huuraanbod

Droomt u van een tweede woning in het zonnige Spanje?

Wilt u tijdens de wintermaanden genieten van een tweede woning in Spanje? In ons koopaanbod vindt u al onze nieuwbouw woningen aan de Costa Blanca en Costa Calida. Wij helpen u graag bij de zoektocht naar uw droomhuis in Spanje. Wanneer u een vraag heeft, plattegronden wilt ontvangen van een woning of een afspraak wilt maken voor een bezichtiging neem dan gerust contact met ons op.

Bekijk ons complete koopaanbod

Vakantie Spanje
DutchEnglish