Huren Spanje I Vakantie Costa Blanca

Mar Menor

De Mar Menor is een lagune en gelegen in het zuidoosten van Spanje in de regio Murcia.

Blog #5: Mar Menor, Datum: 07-01-2020

Het Mar Menor
Het Mar Menor is een meer ter grootte van 170 km2 en wordt van de Middellandse zee gescheiden door een strook land, genaamd La Manga del Mar Menor. Deze strook land is maar liefst 21 km lang en de breedte varieert van 100 tot 1200 meter. Op deze strook staan veel hotels en appartementencomplexen en in de zomermaanden is het er erg druk. Het diepste punt van het Mar Menor is maar 7 meter diep waardoor het water erg snel opwarmt. De meest bekende plaatsen aan het Mar Menor zijn San Pedro del Pinatar, San Javier, Lo Pagan, Los Alcázares en La Manga. In deze plaatsen zijn mooie zandstranden te vinden. De totale lengte van de kustlijn is +/- 70km. Het water is er erg rustig wat ideaal is voor kleine kinderen en voor sportieve activiteiten zoals waterfietsen, varen en vissen. Andere populaire watersporten zoals kitesurfen en jetskiën worden ook veel beoefend op het Mar Menor.

Modderbaden in Lo Pagan
De plaats Lo Pagan wordt steeds bekender bij toeristen en vooral om het populaire modderbaden. Mensen smeren zich in met modder en laten het vervolgens goed uitdrogen om zich daarna af te spoelen in het Mar Menor. De modder bevat calcium, fluoride, magnesium, sulfaat en chloride. De combinatie met het hoge zoutgehalte van het meer doet vooral mensen met reumatische -en huidklachten erg goed.

Duiken bij Cabo de Palos
Dichtbij het Mar Menor, maar dan aan de zeekant ligt de plaats Cabo de Palos. Dit stukje zee is één van de beste snorkel- en duiklocaties van Europa. Er zijn diverse duikscholen in deze plaats en als u van duiken houdt dan is het zeker aan te raden om hier eens een kijkje onder water te nemen.

Vorige blog: Blog #4 Overwinteren in Spanje

Volgende blog: Blog #6 Winterstrand

Genieten van een tweede woning aan het Mar Menor (Costa Calida)

In ons koopaanbod vindt u veel nieuwbouw woningen die gelegen zijn bij het Mar Menor. Wij helpen u graag bij de zoektocht naar uw droomhuis in dit mooie gebied van Spanje. Wanneer u een vraag heeft, plattegronden wilt ontvangen van een woning of een afspraak wilt maken voor een bezichtiging neem dan gerust contact met ons op.

Bekijk ons koopaanbod aan de Costa Calida

Huren Spanje I Vakantie Costa Blanca
DutchEnglish