Huren Spanje I Vakantie Costa Blanca

Winterstrand

Het strand Playa La Caleta in Cabo Roig wordt ook wel het “winterstrand” genoemd.

Blog #6: Winterstrand, Datum: 24-02-2020

Winterstrand Playa La Caleta
Tijdens de wintermaanden overwinteren veel Noord Europeanen in het zonnige Spanje. De Costa Blanca is een populair gebied onder de overwinteraars. De middagtemperatuur in de wintermaanden ligt in dit gebied namelijk tussen de 16 en 22 graden. Op veel stranden is het net te koud om in je korte broek of zelfs in badkleding te genieten van de Spaanse zon. Maar… er is een plek waar dat bijna iedere dag in de winter wel kan. Aan de Costa Blanca zuid ligt de plaats Cabo Roig. In deze plaats is een mooi strand genaamd Playa la Caleta, onder de Nederlanders en de Belgen ook wel het winterstrand genoemd. Dit strand heeft een perfecte ligging met een hoge rotswand. Het is er bijna altijd windstil waardoor de mensen ook in de wintermaanden in badkleding op het strand liggen.

Er zijn 2 gratis parkeerplaatsen met een toegang tot het strand. In de aangrenzende buurt is ook genoeg gratis parkeergelegenheid. Via een aantal trappen naar beneden komt u op het heerlijke zandstrand. Er zijn ligbedjes, parasols, horeca, openbare toiletten en een EHBO post en dat heel het jaar door. Wat ook erg leuk is aan dit strand is dat er in de weekenden vaak live muziek is. Op de zaterdag en zondag middag genieten veel mensen van de zon, livemuziek en een lekker drankje erbij.

Een TIP voor mensen die op vakantie komen naar de Costa Blanca zuid, ga zeker een middagje naar dit strand want hier beleef je het echt vakantiegevoel!

Vorige blog: Blog #5 Mar Menor

Volgende blog: Blog #7 Villajoyosa

Genieten van een vakantie aan de Costa Blanca zuid?

Wij verhuren luxe appartementen in de badplaats Torrevieja, deze appartementen liggen op +/- 10 minuten rijden van het winterstrand Playa La Caleta. 

Bekijk ons huuraanbod in Torrevieja

Huren Spanje I Vakantie Costa Blanca
DutchEnglish