Vakantie Spanje

Torrevieja
De badplaats Torrevieja is gelegen aan de Costa Blanca in Spanje

Blog #1: Torrevieja, Datum: 01-11-2019

Torrevieja (betekenis “de oude toren”) is een badplaats gelegen aan de Middellandse Zee en is gelegen op zo’n 45 km ten zuiden van Alicante. De gemeente Torrevieja is 71 km2 groot, er is ongeveer 20 km kust en er wonen +-/ 100.000 inwoners. In de zomermaanden is het aantal inwoners veel hoger omdat er veel mensen zijn met een tweede woning. Torrevieja staat bekend om de 2 grote zoutmeren (De Salinas van Torrevieja en La Mata). Vroeger was de grootste inkomstenbron van de stad de zoutwinning uit deze meren. Tegenwoordig is toerisme de voornaamste bron van inkomsten al is de zoutwinning nog steeds van een behoorlijke omvang. Het grote zoutmeer van Torrevieja is roze en is te bekijken met een toeristentreintje die vertrekt vanuit het oude centrum (bij de houten souvenir kraampjes). Dit treintje rijdt vervolgens het terrein op waar het zout gewonnen wordt en klaar gemaakt word voor transport. Tijdens deze excursie mag je het treintje uit om op één van de zoutbergen te lopen. Het is een leuke plek om mooie foto’s te maken en het voelt heel gek om op een berg met zout te lopen. Dit is zeker een leuk uitstapje om te doen met het gezin.

 • Zoutmeer Torrevieja | Zourmeer Costa Blanca
 • Zoutmeer Torrevieja | Zourmeer Costa Blanca
 • Zoutmeer Torrevieja | Zourmeer Costa Blanca
 • Zoutmeer Torrevieja | Zourmeer Costa Blanca

De boulevard van Torrevieja is niet een standaard boulevard aan het strand zoals je dat vaker ziet. Het grootste gedeelte van de boulevard ligt direct aan zee. Er zijn veel restaurants op deze boulevard en het leuke is dus dat je hierdoor heel dicht aan zee zit i.p.v. dat er een breed strand tussen ligt. Natuurlijk zijn er ook een paar kleine strandjes waarvan ‘Playa del Cura’ de bekenste is. Uiteraard zijn er ook veel winkeltjes en souvenirshops te vinden. In de zomermaanden is er bij de boulevard een dagelijkse kermis voor jong en oud. Van draaimolens, kinderbotsauto’s, eendjes vangen tot de meest spectaculaire attracties voor tieners en volwassenen.

Torrevieja beschikt over een zeer grote haven voor plezierjachten en zeilboten. Ook in deze haven is er ook genoeg te beleven, zo zijn er diverse haven clubs waar je heerlijk kunt dineren in de avond en tot in de vroege uurtjes kunt dansen op de leukste Spaanse hits. Een aanrader wanneer je van een dansje en een drankje houdt is de club ‘Bacanal’. Hou je van watersporten? In de haven zijn boten en waterscooters te huur, vaart er een powerboot en er is een waterski/wakeboard baan.

Er zijn veel verschillende strandjes in Torrevieja. Het bekendste strand is Playa del Cura, dit is een stadsstrand gelegen in een baaitje aan het einde van de boulevard. Dit strand is erg populair bij de lokale bevolking van Torrevieja. Een ander strand in Torrevieja is Playa Los Naufragos, gelegen in het zuidelijke gedeelte van de stad. Dit is een groot zandstrand met in de zomermaanden horeca, ligbedjes, beachvolleybal velden en een speeltuintje voor de kleintjes.

 • Playa el Cura I Vakantie Torrevieja
 • Playa el Cura I Vakantie Torrevieja
 • Kermis Torrevieja tijdens vakantie Costa Blanca
 • Vakantie in Spanje | Vakantie Torrevieja

In het oude centrum van Torrevieja zijn veel kleine winkeltjes en terrasjes te vinden, wanneer je zin hebt om te shoppen in de winkels van de grotere merken zoals H&M, Zara, C&A etc dan is er het mooie winkelcentrum ‘Habaneras’. Dit is een modern nieuw winkelcentrum met vele winkels. Onder het winkelcentrum is een gratis parkeergarage. Dicht bij dit moderne winkelcentrum vind je ook een grote Carrefour supermarkt waar ze echt van alles verkopen, een Lidl, een Mc Donalds, een Burger King, een KFC, een bowlingbaan, een gamehal en een bioscoop.

Ook een waterpark ontbreekt er natuurlijk niet in Torrevieja. Hier vind je het waterpark genaamd Aquapolis. Er zijn vele glijbanen voor jong en oud, diverse zwembaden, kinderbadjes en ligweiden om lekker te zonnen. De entreekaartjes kun je het beste online kopen en eten & drinken mag je zelf meenemen als je dat zou willen. Parkeren kan bij het Aquapark tegen betaling of gratis in de nabijgelegen buurt.

Hou je van uitgaan? Dan komt het in Torrevieja wel goed! Er zijn namelijk niet alleen in de haven hele leuke clubs te vinden. Er zijn ook een aantal grote discotheken en wat kleinere clubs te vinden in de buurt waar ook het Aquapark ligt. De bekendste club is discotheek ‘Velice’, deze discotheek is in het hoogseizoen iedere dag geopend tot 08:00 in de ochtend. Sinds kort is er een nieuwe grote club bij genaamd ‘El Parking’. Buiten het hoogseizoen zijn deze discotheken alleen op vrijdag en zaterdag geopend.

 • Winkelcentrum Habaneras - Torrevieja
 • Winkelcentrum Habaneras - Torrevieja
 • Aquapolis Torrevieja I Waterpark Costa Blanca
 • Waterpark Aquapolis Torrevieja

Iedere vrouw houdt er van om te shoppen en rond te struinen op een Spaanse markt. Mannen jullie zijn gewaarschuwd want trek voor de markt van Torrevieja maar een paar uurtjes uit. Iedere vrijdag is in Torrevieja namelijk de grootste markt van Europa te vinden. Op deze markt vind je echt alles, kleding, tassen, schoenen, handdoeken, speelgoed, fruit, noten, vis en nog veel meer. De markt start iedere vrijdagochtend rond 09:00 en eindigt rond 13:00/14:00. Naast deze markt is er ook een dagelijkse souvenir markt in houten kraampjes en deze zijn gelegen bij de boulevard.

Wanneer je uit eten gaat in Torrevieja dan is er heel veel keus! In Torrevieja zijn namelijk behoorlijk veel restaurantjes te vinden. Het leuke is dat het merendeel van de restaurantjes heel goed betaalbaar zijn. Wanneer je uit eten gaat in Torrevieja dan ben je gemiddeld €18 p.p kwijt inclusief drinken. Ga je ergens lunchen dan zijn er veel restaurants die een “menu del dia” aanbieden voor +/- €12.50 p.p. Zo’n menu del dia bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht en soms ook nog brood en een drankje. Dat is nog eens leuk uit eten gaan.

Volgende blog: Blog #2 Nieuwbouw Spanje

 • Markten Costa Blanca
 • Markten Costa Blanca
 • Markten Costa Blanca
 • Markten Costa Blanca | Markten Spanje

Op vakantie naar Torrevieja

Heb je na het lezen van deze blog zin om een keertje op vakantie te gaan naar de leuke en verrassende badplaats Torrevieja? Wij verhuren luxe appartementen in Torrevieja die gelegen zijn op een goede locatie. De appartementen liggen in een rustige wijk met heel veel voorzieningen op loopafstand, zo zijn de dichtstbijzijnde restaurantjes en een supermarkt gelegen op slechts een paar minuutjes lopen. Winkelcentrum Habaneras en de Lidl liggen op 10 minuutjes lopen. Op slechts 5 minuten lopen ligt een mooi stadspark genaamd ‘Parque de las Naciones’ en zowel de boulevard als het strand liggen op +/- 20 minuten lopen. Alle gasten die tot nu toe hebben verbleven in onze appartementen waren zeer tevreden en hebben een geweldige vakantie gehad.

Bekijk ons huuraanbod

Tweede woning in Torrevieja

Droomt u van een tweede woning in het zonnige Spanje? Wij helpen je graag bij het uit laten komen van deze droom. In en rondom Torrevieja worden diverse nieuwbouw appartementen, rijtjeshuizen en vrijstaande villa’s gebouwd en wij vinden het erg leuk om mensen te begeleiden bij het hele traject dat komt kijken bij de aankoop van een woning in Spanje.

Bekijk ons koopaanbod in Torrevieja

Huren Spanje I Vakantie Costa Blanca